Back to Top

Barok in Rome

Barok in Rome - van begin tot eind

Barok in Rome - van begin tot eind

Theatraal en dramatisch: dat is de Barok. Deze rondleiding neemt je meer door de gehele geschiedenis van de Barok in Rome: van het ontstaan van de barok als instrument van de contra-reformatie, via de werken van dé grootmeesters van de barok: Caravaggio en Bernini, tot het laatste barok-monument in Rome waar de stijl zichzelf lijkt voorbij te rennen.
Je Nederlandse gids neemt je mee langs verbluffende, oogverblindende werken, terwijl je de barok steeds beter leert lezen, begrijpen én waarderen.

Meer informatie & reserveren

Caravaggio in Rome

Caravaggio in Rome - Enfant terrible van de barok

Het werk van Caravaggio trekt over de hele wereld vele bezoekers naar tentoonstellingen: maar juist in Rome kun je hem écht leren kennen. Enkele van Caravaggio′s donkere maar levendige en dramatische werken zijn in Rome nog steeds te bekijken op de plekken waar hij ze voor maakte. Je duikt in zijn wereld, en die van zijn opdrachtgevers en publiek. Met je Nederlandse gids zie je de werken in originele context, en kom je langs locaties die op een andere manier belangrijk zijn geweest in het leven van deze grote schilder.

Meer informatie & reserveren

Rome door de ogen van Bernini

Rome door de ogen van Bernini

Tijdens deze tour word je meegenomen in het Rome van Bernini, de architect en schilder, maar bovenal (zo vond hij zelf) beeldhouwer die het zeventiende-eeuwse Rome overrompelde met barokke overdaad. Door de ogen van Bernini wordt zichtbaar hoe Rome de kunstenaar vormde en de kunstenaar Rome veranderde in een golf van vernieuwing, beweging en beroering. Deze tour leid je langs belangrijke plekken uit Bernini's leven, en toont je zijn werken (veelal) op díe plek waarvoor ze gemaakt zijn. Zo leer je de geniale de kunstenaar, zijn tijd, en stijl goed kennen.

Meer informatie & reserveren

Concert-rondleidingen

Muziek, kunst en traditie - concert-rondleidingen

Gedreven musici laten je luisteren naar de muziek van Rome in de mooiste barokke gebouwen van de stad. De prachtige stemmen en de historische instrumenten geven de uitvoeringen een authentieke sfeer. Je krijgt ook een uitleg over het gebouw, de kunst en de historische achtergronden. Er zijn 5 verschillende concerten met barokmuziek, vocale (kerk)muziek of opera-aria′s. De concerten zijn in de vooravond of aan het eind van de ochtend, zodat je daarna lekker kunt lunchen of dineren in de omgeving.

Meer informatie & reserveren