Praktische informatie

Ook te boeken voor (school-)groepen

Deze tour is ook te boeken voor je eigen klas of groep, of als speciale activiteit voor een kinderfeestje. Vraag ons naar de speciale tarieven. Datum en tijdstip kunnen in onderling overleg worden vastgesteld.

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Persoonlijk Rome

E-tour: Het Colosseum voor nieuwsgierige kinderen

Interactief en online live op tour door het Colosseum!

Het Colosseum voor nieuwsgierige kinderen

Wie Rome zegt, zegt Colosseum! Dat grote gebouw middenin het oude Rome roept veel vragen op: waar diende het voor, hoe kan het dat het er nu nog staat, wie waren er allemaal binnen en wat deden ze daar? Hoe zit het nu met die gladiatoren, en wat had Nero verkeerd gedaan? Nederlandstalige gids Eline beantwoordt al die vragen en meer.

In een circa 1 uur durende Zoom-bijeenkomst neemt ze de jeugdige historici en andere Rome-fans digitaal mee naar de grootste arena uit de oudheid. Eline vertelt spannende verhalen, interessante weetjes en grappige anekdotes in een afwisselende programma met foto′s, filmpjes en quizvragen. En, er kunnen ook vragen gesteld worden!

Over gids Eline

Als je met Eline als gids in Rome op stap gaat, zie je de geschiedenis voor je ogen tot leven komen. Ze is vrolijk, altijd geïnteresseerd in de kinderen, en weet in haar verhalen de juiste toon te raken. Ze heeft dan ook veel ervaring opgedaan voor de klas als docent klassieke talen en KCV, en als lerares Nederlands voor jongere kinderen. Nu werkt ze al weer heel wat jaar met veel plezier als officiële gids in Rome. Een betere gids voor het online bezoek aan het Colosseum kun je niet treffen!

Over Sandrina

Achter de schermen werkt Sandrina om alles in goede banen te leiden. Oprichter en eigenaar van Persoonlijk Rome, weet zij haarfijn wat de klanten zoeken. Met haar ruime ervaring als gids en programmamaker ontwikkelde ze samen met Eline de rondleiding in het Colosseum voor nieuwsgierige kinderen.

  • €11,50*

    per deelnemer

Volgende tour 2020