Meer Barok in Rome

Praktische informatie

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Persoonlijk Rome

Privé Rondleiding Galleria Borghese

Kunst en romantiek in het Rome van de kardinalen

Galleria Borghese in Rome

In een prachtige 17e eeuwse villa in het park bevindt zich de Galleria Borghese. De machtige kardinaal Scipio Borghese begon in de 17e eeuwse met het aanleggen van een privé kunstcollectie. Dat hij een fijne neus had voor talent bewijst de verzameling van louter topstukken. In de stuk voor stuk schitterend gedecoreerde zalen van de pronkvilla ziet u schilderijen van meesters als Rafaël, Titaan, Caravaggio (en vele anderen), naast antieke beelden. Op de begane grond zijn de adembenemende beelden van Gianlorenzo Bernini te bewonderen: David, Pluto en Proserpina en Apollo en Dafne. Met het portret van Paolina Bonaparte van de beeldhouwer Canova behoren deze beelden tot de absolute meesterwerken van de beeldhouwkunst. Wie deze eenmaal heeft gezien kijkt met andere ogen naar de barok. Het voordeel van dit museum is dat door een streng reserveringsbeleid je nooit met teveel mensen tegelijk door de zalen loopt. Uw nederlandstalige gids maakt een selectie en vertelt de verhalen bij de kunstwerken en de geschiedenis van de pauselijke familie de Borgheses.

De rondleiding door het museum duurt 2,5 uur, na afloop kun je op eigen gelegenheid een wandeling maken door de prachtige tuinen van de Villa Borghese.

Je ziet o.a.:

de kunstwerken in de Galleria Borghese met o.a. ● de beelden van Bernini en Canova: David, Pluto en Proserpina, Apollo en Dafne, Paolina Bonaparte ● de schilderijen van Raphaë en Caravaggio ● het interieur van de Galleria ● de tuinen van de Villa Borghese

  • €58,00*

    p.p. ouder dan 17 jaar

Inclusief

Kledingadvies