Andere Hoogtepunten

Belangrijk

Praktische informatie

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Gids in Rome (Wouter Vercruysse)

Colosseum, Forum en Palatijn met Nederlandstalige gids

Het beste wat het oude Rome te bieden heeft!

Colosseum

Je verkent de sites met een gepassioneerde Nederlandstalige gids én je vermijdt ellenlange wachtrijen aan de kassa. Dat is zeker geen overbodige luxe! Laat je meeslepen in de verhalen achter de feiten en dat in je eigen taal. De gids brengt de ruïnes tot leven, je hoort en ziet dingen die je op eigen houtje zou missen. Hoe leefden de Romeinen, hoe zag een doordeweekse dag eruit?

De ontdekkingstocht start met een wandeling in het Forum Romanum, waar we een kijkje nemen in de Curia of Senaat. We stoppen even aan de laatste rustplaats van Julius Caesar, flaneren over de Via Sacra - een Romeinse heirbaan waarin je nog karrensporen herkent. Ooit gehoord van de Vestaalse Maagden?
Verder langs de perfect bewaarde tempel van Antoninus en Faustina tot aan de boog van Titus. Dan gaan we de Palatijnheuvel op langs de Horti Farnesiani, prachtig gerestaureerd in 2018, met de regengrot en geheime tuinen. Het zicht op Rome vanaf de Palatijn is buitengewoon indrukwekkend. Tenslotte volgt een bezoek aan het Colosseum waar de gids in geuren en kleuren vertelt over de dappere gladiatoren, leeuwengevechten, zeeslagen en executies. ″Zij die gaan sterven groeten u.″

TIP: Je kunt in de namiddag op eigen houtje de San Clemente bezoeken met zijn beroemde archeologische site!

Je ziet o.a:

het Forum Romanum ● de Curia ● boog van Titus ● de Palatijnheuvel ● het Colosseum van buiten en binnen

Semi-privé tour vanaf:

  • €105,00*

    p.p. vanaf 18 jaar

Betaling:

Inclusief

Planning 2024