Meer Bijzondere Tours

Praktische informatie

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Persoonlijk Rome

Testaccio: moderne trends in Rome′s oudste commerciële district

De onderkant van Rome′s geschiedenis

Testaccio

Een bezoek aan de arbeiderswijk wijk Testaccio laat de onderkant van Rome′s geschiedenis zien. Al in de oudheid was hier een levendig havenkwartier: de wijk is genoemd naar de antieke vuilnisbelt die hier was. In de 19e eeuw werd de wijk bevolkt door de arbeiders voor de nieuwe industrieën. Zij waren eigenlijk de uitvinders van de Romeinse keuken zoals we die nu kennen. De wijk zag het laatste decennium een opmerkelijke metamorfose: zo werden gemeentelijke slachterijen een museum voor moderne kunst (MACRO) en de antieke berg een uitgaanscentrum. Een bezoek waard is ook de nieuwe markthal waar de traditionele groente en vleesstalletjes zij aan zij staan met vernieuwende streetfood-loketten. Overal voel je de pulse van het nieuwe Rome, de studenten en de kunstenaars brengen een creatieve kleur.

Maar het traditionele ‘vita di quartiere’, het wijkgevoel is overal te voelen. Je zult hier weinig toeristen tegenkomen, in tegenstelling tot het historische centrum van Rome vindt men hier geen rijkdom of prachtige barokke gebouwen. Maar wel resten van een industrieel verleden, van een sociale geschiedenis, die terug gaat tot de antieke Romeinen. Wie de Romeinse keuken wil begrijpen moet hier eens hebben rondgeneusd en geproefd. Het dorpsgevoel is er gebleven, en is ook zichtbaar in de wijk, bij oude en nieuwe bewoners. Aan het eind van de rondleiding krijg je tips waar je de traditionele Romeinse keuken kunt proeven.

Je ziet:

Porta San Paolo ● Piramide van Cestius ● de stadsmuren ● street art ● berg Testaccio ● Macro en de ex-mattatoio ● markthal diverse stands ● Porticus Aemilia ● piazza di Testaccio ● niet-katholieke begraafplaats (cimetero acattolico)

  • €250,00*

Inclusief:

Kledingadvies

Gemakkelijke wandelschoenen.