Andere Hoogtepunten

Belangrijk

Praktische informatie

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Gids in Rome (Wouter Vercruysse)

Vaticaan en Sixtijnse Kapel, met Nederlandstalige gids

Een indrukwekkende rondleiding door Vaticaanstad!

Vaticaan

Je geniet van een indrukwekkende rondleiding door Vaticaanstad met een expert Nederlandstalige gids én je vermijdt de lange wachtrijen aan de kassa!

De gids leidt u door de Vaticaanse musea met als hoogtepunten de Zaal van de Dieren, de Laocoongroep, de Torso van het Belvedere, het Bad van Nero, de Gallerij met Vlaamse wandtapijten ontworpen door de school van Rafael en de Gallerij van de Kaarten - een juweeltje. Paus Julius II had Michelangelo aan het werk gezet in de aanpalende kapel. Nu betreedt u in alle stilte de Sixtijnse Kapel waar op 13 maart 2013 Paus Francesco in conclaaf is verkozen. Bewonder Michelangelo's adembenemende fresco's - met meer dan 300 figuren op een plafondoppervlakte van ruim 500m2 is dit een van de meest bijzondere kunstwerken ter wereld. 22 jaar later keerde Michelangelo nog eenmaal terug om de fresco op de muur achter het altaar te vervaardigen. Dit kunstwerk staat, sinds de voltooiing in 1541, bekend als Het Laatste Oordeel. Uw gepassioneerde gids heeft ondertussen elk geheim van de kapel ontrafeld. U zal Michelangelo leren kennen alsof u er zelf bij was. De tour brengt ons ook doorheen de Vaticaanse Bibliotheek. We verlaten de musea via de beroemde 'Trap van Momo' waar de tour eindigt. Het Sint-Pietersplein en basiliek worden niet bezocht. De highlights ervan worden door de gids toegelicht in de musea. Voor of na het bezoek aan de musea kun je deze zelf bezoeken (de koepel beklimmen loont ook zeer de moeite - dat is wel tegen betaling).

TIP: Je kunt na deze tour op eigen houtje de koepel van de basiliek beklimmen.

Je ziet o.a:

Vaticaanse Musea ● Zaal van de Dieren ● Laocoongroep ● Torso van het Belvedere ● Bad van Nero ● Gallerij met Vlaamse wandtapijten ● Gallerij van de Kaarten ● Basiliek van St. Pieter ● Sixtijnse kapel ● het St. Pietersplein

Wat is er niet inbegrepen:

Bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek. De tour eindigt aan de hoofdingang waar de gids afscheid van je neemt. Nu kan je zelf een bezoekje brengen. De toegang is gratis én je hoeft niet meer aan te sluiten in de lange rijen op het plein.

Semi-privé tour vanaf:

  • €112,50*

    p.p. vanaf 18 jaar

Betaling:

Inclusief

Planning 2024