Meer Bijzondere Tours

Praktische informatie

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Persoonlijk Rome

Esquilino: lokale tradities in een wereldwijk

Een cultureel culinaire tour

Esquilino

Esquilino is een grote-stadswijk, waar je niet de spreekwoordelijke schattige oude straatjes zult vinden. Esquilino ligt tussen de Maria Maggiore, het station Termini en de Sint Jan van Lateranen. De wijk kenmerkt zich door haast Parijs-aandoende brede lanen met statige palazzi uit het einde van de 19e eeuw: ooit gebouwd voor de nieuwe bureaucratische elite van Italië.
Esquilino is één van de meest diverse wijken van Rome en dat weerspiegelt zich in het aanbod van winkels in de meest uiteenlopende specialiteiten. Al vanaf haar ontstaan is de wijk Esquilino een centrum voor food. De markt was ooit de grootste van Rome. In de straatjes om het centrale plein weten de Romeinen nog altijd hun verse waren te halen bij gespecialiseerde winkels. Als je een échte Romeinse wijk wil leren kennen, is een wandeling door Esquilino een perfecte lokale ervaring.

Beleef nog meer van Esquilino met een proeverij van diverse culinaire specialiteiten (toeslag €20,00 p.p.)

Je ziet:

Wijk Esquilino ● Boog van Gallienus ● De tuinen van Piazza Vittorio ● Trofeo van Mario ● Auditorium van Mecenate ● Historische ijssalon ● Chinatown ● Markt van Piazza Vittorio en diverse typische speciaalzaken

  • €250,00*

Inclusief:

Kledingadvies

Gemakkelijke wandelschoenen.