Meer Bijzondere Tours

Praktische informatie

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Persoonlijk Rome

Rome laag voor laag

Inclusief bezoek aan ondergrondse opgravingen

Rome laag voor laag

Tijdens deze rondleiding worden meer dan 2700 jaar bouwen en herbouwen ontrafeld aan de hand van een verrassende route die je voert door een minder toeristisch gedeelte van Rome. Je ziet aan de hand van oude en nieuwe resten en imposante monumenten letterlijk wat ‘geschiedenis’ betekent. En je gaat zelfs ondergronds!
Na de start op het Tibereiland met zicht op de oudste boogbruggen uit onze geschiedenis, loop je via de Joodse wijk richting de imposante resten van het antieke theater van Marcellus. Vervolgens nemen we een kijkje bij de kerk van S. Nicola in Carcere. Onder deze kerk liggen de restanten van wel drie Romeinse tempels begraven. We mogen onder de grond de resten van nabij bekijken, en via kruip-door-sluip-door krijg je een verrassend goed beeld van hoe het er hier in de oudheid heeft uitgezien. Dit hele gebied was ooit een uitgestrekte markt langs de Tiber, en de gids vertelt hoe het er aan toe ging. Eenmaal terug boven de grond vervolg je je weg langs de beroemde Mond der waarheid waar volgens de legende je hand werd afgehakt als je een leugen vertelde.. De steile klim die je tot bovenaan de Aventijnheuvel brengt is de inspanning meer dan waard: bovenop de heuvel kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad. En daar hoor je alles over wat Romulus en Remus, de stichters van Rome, te maken hebben met deze heuvel. De puzzelstukjes die voor de ingrijpende veranderingen in het stadsbeeld hebben gezorgd, vallen op hun plaats.
Door de aanstekelijke manier van vertellen zal je aan het eind van deze rondleiding de eeuwige stad gegarandeerd met andere ogen bekijken!

Je ziet onder meer:

Tibereiland ● Joodse wijk ● Portico d′Ottavia ● Theater van Marcellus ● S. Nicola in Carcere met ondergronds ● Forum Boarium met Muil van de Waarheid ● Uitzicht vanaf de Aventijn

  • €250,00*

Inclusief

Kledingadvies

Gemakkelijke wandelschoenen en bescherming tegen de zon.