Muzikale tours

Praktische informatie

Deze tour wordt uitgevoerd door:
Persoonlijk Rome

Tosca′s Rome - een muzikale wandeling

Verwikkelingen in het Rome van 1800

De Engelenburcht

Wie Italië zegt, zegt opera! Rome wordt één groot opera-decor tijdens deze wandeling langs de plekken waar de opera ′Tosca′ van Giacomo Puccini zich afspeelt. Je volgt het verhaal van deze meeslepende opera die gaat over liefde, lust, macht, moed en verraad in het Rome van 1800.
Via je eigen headset krijg je de bijpassende muziekfragmenten te horen, precies op de plek waar de handeling zich afspeelt. Het verhaal van de diva, de schilder en de politiechef komt tot zo leven. Maar je hoort ook over de historische en politieke achtergronden van het verhaal en opera, over de muziekpraktijk in pauselijk Rome, en over de rol van Tosca in het leven van componist Puccini. Wat is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en personen, en wat hebben Puccini en zijn librettoschrijvers toegevoegd om het verhaal aantrekkelijker te maken?

Deze wandeling geeft een unieke inkijk in de woelige geschiedenis van pauselijk Rome na de revolutiejaren in de 18e eeuw. Een must voor muziekliefhebbers, en voor hen die van een meeslepend verhaal houden.

Je ziet:

Sant′Andrea delle Valle ● Barberinikapel ● Campo de′Fiori ● Piazza Farnese ● Via Monserrato ● Chiesa Nuova ● Via del Governo Vecchio ● Engelenburcht (van buiten) ● je hoort muziekfragementen uit de opera Tosca

  • €250,00*

Inclusief