Muzikale tours

Inclusief

Tours in Rome Concert Opera Serenades
Tours in Rome Concert San Luigi
Tours in Rome Concert Palazzo Doria Pamphilj
Tours in Rome Concert Palazzo Doria Pamphilj
Tours in Rome Concert La Serve Padrona
Tours in Rome Concert Palazzo Pamphilj
Tours in Rome Tosca in Palazzo Pamphilj

Klanten aan het woord

“De bedenkers van Roma Opera Omnia willen je vooral een intense en directe beleving van hun voorstellingen geven. Daarom maken ze kleinschalige producties, die worden uitgevoerd op een mooie en historische plek in Rome. Wij waren op een zondag namiddag te gast in het Palazzo Doria Pamphilj, een van de laatste grote Romeinse paleizen die nog in privaat bezit is. Pergolesi′s kamer opera La Serva Padrone werd opgevoerd in de troonzaal van dit paleis, die deel uitmaakt van de privevertrekken die normaal niet te bezichtigen zijn. Twee begaafde zangers en drie muzikanten brengen het stuk tot leven op dezelfde manier als 250 jaar geleden. Intiem en direct en aanstekelijk. Een heel aparte belevenis.”

Deze tour en de concerten worden uitgevoerd door: RomaOperaOmnia

Muziek, kunst en traditie

Concert-rondleidingen in historische monumenten

Tours in Rome Opera Omnia

Gedreven musici laten je kennis maken met de muziek van Rome in de mooiste historische gebouwen van de stad. De prachtige stemmen en het gebruik van historische instrumenten geven de uitvoeringen een authentieke sfeer. Je krijgt ook een uitleg over het gebouw, de kunst en de historische achtergronden. Er zijn verschillende concerten: van barokmuziek, vocale (kerk)muziek, opera-aria′s tot traditionele Napolitaanse en Romeinse liederen. De concerten zijn in de vooravond of aan het eind van de ochtend.

Rooftop Bar Opera Show - woensdag 5/4/23 t/m 8/11/23)

Een emotionerend concert met gezongen hoogtepunten uit de grote Italiaanse opera′s. Het concert is inclusief een begeleide tour (in het Engels) over het terras van het Palazzo (waar enkele scenes zijn opgenomen van La Grande Bellezza), één van de meesterwerken van de architect Borromini.

Programma: Aria′s & duetten van Verdi, Rossini, Leoncavallo en Puccini ● Bezetting: sopraan, tenor, piano ● Duur: 110 min (incl tour) ● Zaal: Palazzo Pamphilj, Via S. Maria dell′Anima 30 ● Kledingadvies: smart casual tot formeel ● Aanvang: woensdag t/m 9/11/22 om 17:30 (25 oktober en 8 november 16:30) ● Prijs: € 138,00 pp. (incl. aperitief) ● Het concert vindt plaats op het Terrazza Borromini. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de Innocentius X Zaal.

Reserveren

Capuchins Crypt: Sacred music in the heart of Rome - donderdag t/m 14/12/23. Augustus gesloten

Om een beeld te krijgen van de spirituele gevoelens in de vroege barok-tijd bezoek je eerst het museum van de Kapucijnen (oa werken van Caravaggio en Reni) en de beroemde crypte van de Kapucijnen die is versierd met de botten van 4000 overleden franciscaner monniken. Dat dit ook tot uiting kwam in de muziek hoor je tijdens het unieke vocale concert in de prachtige gerestaureerde barokkerk van Santa Maria Immacolata, die exclusief voor de concertgangers geopend wordt. Uitgevoerd worden werken van de meesters van de Sixtijnse kapel, eeuwenlang de meest gespecialiseerde zangers ter wereld.

Programma: Palestrina, Arcadelt, Morales, Victoria, Pitoni, Agazzari, Gregoriaans ● Bezetting: Sopraan, alt, tenor, bas ● Duur: 70 min ● Zaal-kerk: Museum van de Kapucijnen, kerk van Santa Maria della Concezione, Via Veneto 27 ● Aanvang: donderdag om 17:15 ● Prijs: € 68,00 pp. Geen concerten tussen 20/7 - 31/8.

Reserveren

Open Air Concert: Best Arias and Love duets - vrijdag t/m 29/12/23

Geniet van een romantische concertavond op het meest exclusieve terras van het Piazza Navona. Het concert is inclusief een begeleide tour (in het Engels) over het terras van het Palazzo (waar enkele scenes zijn opgenomen van La Grande Bellezza), één van de meesterwerken van de architect Borromini. Inclusief aperitief.

Programma: Muziek van Verdi, Rossini, Puccini, Bellini ● Bezetting: sopraan, tenor, piano ● Duur: 80 min (incl. tour) ● Zaal: Palazzo Pamphilj, Via S. Maria dell′Anima 30 ● Kledingadvies: smart casual tot formeel ● Aanvang: iedere vrijdag om 17.30 ● Prijs: € 118,00 pp. Geen concerten in februari 2023. Het concert vindt plaats op het Terrazza Borromini. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de Innocentius X Zaal.

Reserveren

Vivaldi and Opera - zaterdag 7/1/23 t/m 30/12/23)

Een indrukwekkend concert met muziek van Vivaldi en Italiaanse opera′s met authentieke instrumenten. Het concert is inclusief een begeleide tour (in het Engels) door het enkele privé vertrekken van het Palazzo.

Programma: Vivaldi, Corelli, Rossi, Monteverdi, De Visée, Händel ● Bezetting: sopraan, barok viool en cello, theorbe en barok gitaar ● Duur: ca 90 min (incl tour) ● Zaal: Palazzo Doria Pamphilj, Via del Corso 305 ● Kledingadvies: smart casual tot formeel ● Aanvang: zaterdag om 18.30 ● Prijs: € 79,00 pp, VIP-kaarten (eerste rijen en geen rij voor de kassa) € 89,00 pp. Geen concerten in februari, juli en augustus.

Reserveren

Open Air Opera and Aperitif - zondag en dinsdag t/m 17/12/23)

Een indrukwekkend concert onder de sterren met aria′s en duetten uit de opera Tosca en anders Italiaanse opera′s. Het concert is inclusief een begeleide tour (in het Engels) over het terras van het Palazzo (waar enkele scenes zijn opgenomen van La Grande Bellezza), één van de meesterwerken van de architect Borromini. Inclusief aperitief.

Programma: Aria′s & duetten van Verdi, Rossini, Leoncavallo en Puccini ● Bezetting: sopraan, tenor, piano ● Duur: 90 min (incl. tour) ● Zaal: Palazzo Pamphilj, Via S. Maria dell′Anima 30 ● Kledingadvies: smart casual tot formeel ● Aanvang aperitief: zondag en dinsdag om 17.30, aanvang concert 18.00 stipt ● Prijs: € 118,00 pp. Het concert vindt plaats op het Terrazza Borromini. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de Innocentius X Zaal.

Reserveren

Opera at Doria Pamphilj Gallery - zaterdag (t/m 19/12/20)

Het Palazzo Doria Pamphilj is één van de voornaamste historische privé-paleizen van de stad. Tijdens de rondleiding door de rijk gedecoreerde zalen van dit 17e eeuwse paleis woon je verschillende muzikale uitvoeringen bij van muziek uit het begin van de 17e eeuw. Een kunsthistorica laat je de hoogtepunten uit de prestigieuze schilderijencollectie zien: Raphael, Velasquez, Titiaan, en natuurlijk Caravaggio. Je hoort de muziek passend bij de schilderijen en krijgt uitleg over muziekpraktijk en instrumenten. Zo komt de tijd van pausen en prinsen komt voor je ogen en oren tot leven! De tour eindigt met een exclusief concert in de pauselijke troonzaal van het palazzo.

Programma: Monteverdi, Frescobaldi, Falconieri, Sanz, Caccini, Aranes, Praetorius, Landi, Gastoldi en andere barok componisten ● Bezetting: Soprano, diverse fluiten, percussie, barokgitaar ● Duur: 60 min ● Zaal: Palazzo Doria Pamphilj ● Aanvang: zaterdag om 15.00 ● Prijs: € 39,00 pp. Geen concerten in augustus.

Reserveren

Opera Serenades by night in Rome - dinsdag

Verdi, Puccini, Bellini: zij schreven prachtige meeslepende aria′s en duetten waarvan de beroemde melodieën bij velen in het geheugen staan. De zangers van vanavond voeren u met hart en ziel mee in de ziel van Italië: u hoort bekende werken als Lucevan′ le Stelle en ‘Libiamo..’, maar ook minder bekende pareltjes uit dit klassieke Italiaanse repertoire. Teksten en muziek worden in het Engels toegelicht. Het concert is inclusief een begeleide tour (in het Engels) door de privé vertrekken van de Prinses Doria Pamphilj.

Programma: Verdi, Puccini, Bellini, Rossini ● Bezetting: sopraan, tenor, vleugel ● Duur: 80 min (incl tour) ● Zaal: Palazzo Doria Pamphilj, Via del Corso 305 ● Aanvang: dinsdag om 19.00 ● Prijs: € 45,00 pp, VIP kaarten (eerste rijen en geen rij voor de kassa) € 59,00 pp. Geen concerten in augustus.

Reserveren

Piazza Navona: Music in Bernini′s Rome - donderdag t/m 28/10

De barokkerk van Sant′Agnese in Agone op piazza Navona is het decor voor deze verkenning van de wereldlijke en geestelijke muziek in Rome rond het ontstaan van de barokmuziek. Wat lieten de adel en kardinalen opvoeren in hun paleizen, en wat hoorde men in de kerk? Wat is eigenlijk barokmuziek? Hoe hangt muziek samen met andere kunstvormen? Tijdens de concert-rondleiding ziet u behalve de prachtige kerk met rijke decoratie (alleen voor concertbezoekers), ook de normaal afgesloten sacrestie van het andere barokgenie: Borromini.

Programma: Frescobaldi, Carissimi, Monteverdi, Falconieri, Dowland, Le Cocq e.a. ● Bezetting: sopraan, alt, traverso/dulciana/recorder, percussie, barokgitaar ● Duur: 65 min ● Zaal/kerk: Sant′Agnese in Agone ● Aanvang: donderdag om 18.30 ● Prijs: € 20,00 pp. Geen concerten in juli en augustus.

Reserveren

Prijzen

Planning 2023

Kledingadvies

Op woensdag en donderdag zijn de concerten in een kerk, gepaste kleding is gewenst. Denk aan warme kleding in de winter.

Klanten aan het woord

“Als afsluiting van mijn vakantie was ik bij een optreden van opera omnia in de chiesa santa agnese en agnosia. Dit bleek de mooiste ervaring van mijn hele vakantie in Rome te zijn! Ik had geen hoge verwachtingen, maar werd ontzettend verrast door dit optreden. Ontroerend mooie muziek, op een fenomenale locatie. Met korte engelstalige toelichtingen werd er tussentijds uitleg gegeven over de muziekstijl en -stukken. Er werd gregoriaans gezongen en dans- en barokmuziek gespeeld. Prachtig! Goede zangers (sopraan, alt, bas), begeleid door prachtige muziek. En dit voor een redelijke prijs en op de meest prachtige locaties. Als publiek krijg je de unieke mogelijkheid om exclusief, alleen de locatie te beleven met de muzikanten. Echt top en niet te missen!”