Back to Top

Doorleef Rome online op Piazza Roma

Een betekenisvolle ontmoeting vanuit je woonkamer met online, live en interactieve rondleidingen

Tours in Rome Piazza Roma

De Piazza Roma: het Romegevoel in je woonkamer

We ontmoeten elkaar op de Piazza Roma. Een piazza is hét plein, waarop Romeinen samenkomen om bij te praten, te discussiëren, uit te wisselen en activiteiten te doen onder het genot van spijs en drank. Hier komen mensen, cultuur, kunst en historie bij elkaar. Elke online rondleiding is een ontmoeting op deze piazza. Met steeds andere thema′s en gespreksstof, geplaatst in historische of actuele context en met oude en nieuwe bekenden. Een bezoek aan de online Piazza Roma is een thuisreis met blijvende ontmoetingen.

Voor wie is de Piazza Roma? Iedereen die zich steeds weer een stukje van de cultuur en geschiedenis van Rome eigen wil maken, kan deelnemen aan de ontmoetingen op de Piazza Roma. Om na afloop van je reis nog meer te zien van Rome of je voor te bereiden op je volgende reis. We nemen een duik in de turbulente historie, rijke cultuur en overvloedige kunst van deze millennia-oude stad, vanaf haar ontstaan tot nu. De verhalen smeden onderlinge verbindingen, die jong en oud vertalen naar zijn of haar eigen leven. Deze ‘ondertiteling’ creëer je zelf. Welkom op deze bijzondere ontdekkingstochten door Rome!

“Een bezoek aan de online Piazza Roma is een thuisreis met blijvende ontmoetingen”

Online tours en activiteiten

Live webinar

We zijn bezig met de planning van niuewe webinars. Kijk hieronder voor het terugkijken van één van onze vorige webinars.

Terugkijken “on demand”

Testaccio, de onderbuik van Rome

Webinar-tour Testaccio, de onderbuik van Rome

Voor wie Rome al een beetje kent, lonkt een ontdekkingstocht naar de wijken rondom het historische centrum. Testaccio is zo′n wijk, die op en top Romeins is - maar toch een beetje anders. Tijdens deze onderhoudende ‘webinar-tour’ duik je dieper in de historie van Testaccio. Hoewel deze wijk binnen de muren van Rome ligt, is het altijd een buitenbeentje geweest. Het is een wijk met een rauw randje, die haar huidige vorm heeft gekregen in de 19e eeuw als woonwijk voor een industriële onderklasse. Maar al vanaf de oudheid zorgt Testaccio voor de onderbuik van Rome. Hier werd het voedsel voor de antieke miljoenenstad aangevoerd. Testaccio is door de eeuwen heen ook de plek voor die andere, rebelse, niet passende, ongereguleerde (onder-)kant van Rome - en dat is nog steeds zo. Aan de hand van veel (historisch) materiaal, foto′s en toelichtingen komt Testaccio en de lange tegendraadse geschiedenis van deze wijk tot leven. Een prima voorbereiding voor je volgende trip naar Rome, maar zeker ook een verdieping van het inzicht in de sociale en economische geschiedenis van Rome. Het webinar wordt live gegeven, je kunt vragen stellen. Prijs € 7,50.

Meer informatie & reserveren

Rafael en Rome

Rafaël en Rome in de Scuderie del Quirinale

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat plotseling en op jonge leeftijd de kunstenaar Rafaël Sanzio overleed. De manier waarop hij de idealen van de Hoog Renaissance tot uitdrukking bracht in schilderijen, fresco′s en bouwwerken, spreekt nog altijd aan. Hij was een genie, maar was hij ook een vernieuwer? Een grootse overzichtstentoonstelling in de Scuderie del Quirinale is het hoogtepunt van het herdenkingsjaar. In dit webinar over Rafaël, zijn werken en Rome bespreken we de topstukken bijeengebracht in het verhaal van de tentoonstelling tegen de achtergrond van de Renaissance. Je ziet een mooie selectie van werken op en buiten de tentoonstelling. Een mooie voorbereiding voor als je nog een kaartje weet te bemachtigen, of een heerlijke reis naar het Rome van de Renaissance.
Het webinar over de tentoonstelling over Rafaël in Rome kan worden bekeken als on demand opname van een live uitgevoerd webinar. Tijdens het bekijken kunt u wel vragen stellen. Prijs € 7,50.

Meer informatie & reserveren

Barok in Rome

Webinar: Rome in het Rijksmuseum: de barok van Bernini en Caravaggio

Heb je deze spectaculaire tentoonstelling in Amsterdam over barok in Rome nog op je verlanglijstje staan? Duik in de boeiende, dramatische en theatrale wereld van de barok met dit webinar! Tijdens het webinar maken we een virtuele rondleiding over de tentoonstelling in het Rijksmuseum. Daarbij maken we natuurlijk ook uitstapjes naar Rome zelf: de bakermat van de barok. De rondleiding volgt de thema′s van de tentoonstelling bij het tonen en bespreken van de belangrijkste werken. Ieder werk plaatsen we in de context van opvattingen en omstandigheden in de 17e eeuw, maar we kijken ook naar hoe relevant het thema van ′affetti′ vandaag de dag is. Na afloop kun je de barok beter ′lezen′ en begrijpen: onmisbare kennis voor je volgende bezoek aan Rome!
Het webinar over de barok-tentoonstelling in het Rijksmuseum kan worden bekeken als on demand opname van een live uitgevoerd webinar. Tijdens het bekijken van het webinar kun je wel vragen stellen. Prijs € 7,50.

Meer informatie & reserveren

Dit webinar kan ook live alleen voor uw gezelschap worden gegeven, waarbij ook uw eigen vragen en thema's verwerkt kunnen worden. Kosten: € 80,00 + € 5,00 per deelnemer

Meer informatie vragen